Suroviny
menší svazek petrželky (pokud máte výkonný mixér, použijte i stonky z petrželky)
¼ hrnku dýňových semínek
½ hrnku vody
½ čl soli
1 čl medu nebo javorového sirupu
2 pl limetkové šťávy
1 stroužek česneku (nemusí být)
2 pl olivového oleje
Postup
- Dýňová semínka namočte na 7h a déle, namáčecí vodu poté vylijte.
- Všechny ingredience kromě semínek a oleje společně rozmixujte. Přidejte olej a mixujte. Přidejte semínka a ještě krátce mixněte, tak aby semínka byla nahrubo.
- Můžete použít hned nebo uchovat v lednici, před použitím znovu promíchejte. Vydrží 3 dny.
Tip
- Místo olivového oleje použijte lněný, konopný nebo dýňový.
- Použijte menší množství vody a máte pesto.
- Vhodná bude také bazalka, koriandr + máta.