Suroviny na 4 porce
- 300 g rýže basmati, mléčné rýže nebo jáhel
- 900 ml vody
- 200 ml kokosového mléka
- 1 čl skořice
- vanilka
- datlový sirup
- hrst mandlí
- špetka soli
Postup
- Namočte mandle na 7 – 12 hodin.
- Rýži dobře propláchněte ve studené vodě. Pokud použijete jáhly, předem je spařte.
- Zalijte čerstvou vodou a kokosovým mlékem. Přidejte špetku soli, skořici, vanilku a přiveďte k varu.
- Na mírném ohni vařte pod pokličkou asi 20 – 30 minut dokud se voda nevstřebá. Během vaření nemíchejte!
- Rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou kaši, případně potřeby přilejte horkou vodu.
- Na talíři ozdobte mandlemi a datlovým sirupem.
Místo kokosového mléka můžete použít 2 pl mandlového másla, 2 pl tahiny, 2 pl ghí nebo kousek másla.
Tipy
- Přidejte jablka s kuzu a mandlemi nebo pečené hrušky s badyánem a vlašskými ořechy.
- Posypejte plátkovým kokosem nebo praženými slunečnicovými semínky se skořicí a javorovým sirupem.
- Hotovou kaši na talíři ozdobte předem namočenými a oloupanými mandlemi.
- Posypejte domácí granolou.
- Posypejte raw kakaem a panelou nebo kokosovým cukrem, skořicí, kousek másla a máte zdravější a opravdu lahodnou krupicovou kaši.