Suroviny na 4 porce

  • 300 g rýže basmati, mléčné rýže nebo jáhel
  • 900 ml vody
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 čl skořice
  • vanilka
  • datlový sirup
  • hrst mandlí 
  • špetka soli

Postup

  1. Namočte mandle na 7 – 12 hodin.
  2. Rýži dobře propláchněte ve studené vodě. Pokud použijete jáhly, předem je spařte.
  3. Zalijte čerstvou vodou a kokosovým mlékem. Přidejte špetku soli, skořici, vanilku a přiveďte k varu.
  4. Na mírném ohni vařte pod pokličkou asi 20 – 30 minut dokud se voda nevstřebá. Během vaření nemíchejte!
  5. Rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou kaši, případně potřeby přilejte horkou vodu.
  6. Na talíři ozdobte mandlemi a datlovým sirupem.

Místo kokosového mléka můžete použít 2 pl mandlového másla, 2 pl tahiny, 2 pl ghí nebo kousek másla.

Tipy

  • Přidejte jablka s kuzu a mandlemi nebo pečené hrušky s badyánem a vlašskými ořechy.
  • Posypejte plátkovým kokosem nebo praženými slunečnicovými semínky se skořicí a javorovým sirupem.
  • Hotovou kaši na talíři ozdobte předem namočenými a oloupanými mandlemi. 
  • Posypejte domácí granolou. 
  • Posypejte raw kakaem a panelou nebo kokosovým cukrem, skořicí, kousek másla a máte zdravější a opravdu lahodnou krupicovou kaši.