RECEPTY

POHA

Poha jsou rýžové vločky, nebo se tím označuje jídlo, které se z nich vaří.  Vyrábí  se tak, že se zrnka…


ÁJURVÉDSKÉ KOLÁČKY
Learn More

ÁJURVÉDSKÉ KOLÁČKY

Sladká tečka. Tento lahodný koláček může být součástí vyváženého ájurvédského talíře. Abychom se cítili uspokojeni a nehonila nás mlsná a…


ČATNÍ Z DATLÍ A ROZINEK
Learn More

ČATNÍ Z DATLÍ A ROZINEK

1 hrnek (115g) datlí bez pecek1/3 hrnku (50g) rozinek¼ hrnku (60ml) limetkové  nebo citrónové šťávy2 pl pomerančové šťávy½ čl fenyklu1…


LASÍ (LASSI)
Learn More

LASÍ (LASSI)

Ájurvédské lasí je nápoj podporující trávení, uklidní žaludek a zlepší absorbci živin.  Jogurt nebo kefír se smíchá s vodou a…


ČAPÁTÍ
Learn More

ČAPÁTÍ

Čapátí (chapati) = indické placky, které mají víc podob, než kolik má tančící bůh Šiva rukou. Jedno má jejich příprava…


BANANA BREAD
Learn More

BANANA BREAD

Nejlepší banana bread! Má krásnou konzistenci – vláčný a přitom ne patlavý.  Vyzkoušejte různé varianty. Je to i dobré těsto…

KOKOSOVÉ KARI

Kořenimleté – skořice, muškátový oříšek, kardamom, koriandr, římský kmín, kurkuma, čili, kari listy nebo kafírové listy, asafoetida (čertovo lejno, hing)šťáva…


KURKUMOVÁ PASTA
Learn More

KURKUMOVÁ PASTA

Kurkuma dává překrásnou zlatavou barvu indickému kari. Stejně jako ostatní koření, kromě své specifické chuti má celou řadu zdravotních účinků.…


MAKOVÝ KOLÁČ/ZÁVIN
Learn More

MAKOVÝ KOLÁČ/ZÁVIN

Suroviny na tažené těsto 2 hrnky špaldové mouky 1/2 hrnku vody  1/3 hrnku oleje (kokosový, slunečnicový, sezamový) 1 pl umeocta…


GRANOLA
Learn More

GRANOLA

Suroviny na 2 plechySuchá část250g ovesných vloček120g oříšků a semínek (50g lískových oříšků, 40g slunečnice, 30g dýně)Mokrá část 50g kakaového másla100g…


PREJT S FAZOLEK ADZUKI
Learn More

PREJT S FAZOLEK ADZUKI

Suroviny150 g fazolek adzuki (nevařené)150 g ječných krup (nevařené)3 pl oleje (nejlépe sezamový) nebo ghí2 střední cibule2 stroužky česnekuKousek řasy…


LAHŮDKOVÉ DROŽDÍ
Learn More

LAHŮDKOVÉ DROŽDÍ

Vyrábí se pomocí kvasinek na substrátu bohatém na cukry. Několik dnů se nechají namnožit a pak se suší lehce nad…


KLÍČENÍ
Learn More

KLÍČENÍ

CO OBSAHUJE KLÍČÍCÍ SEMÍNKO Při procesu klíčení se v semínkách aktivují enzymy a až několikanásobně v nich vzroste obsah vitaminů…


DÝŇOVÁ POLÉVKA
Learn More

DÝŇOVÁ POLÉVKA

Suroviny na 4 porce  800 g dýně hokaido (očištěné) Kousek pórku 400 ml kokosového mléka (1 plechovka) 600 ml vody2…


MUJADDARA (MŽADDRA)
Learn More

MUJADDARA (MŽADDRA)

Hlavní suroviny na Mujaddaru jsou rýže, čočka a osmažená cibulka. Je to jednoduché, dobře stravitelné a výživné jídlo, podobné  indickému…


RAW KAŠE
Learn More

RAW KAŠE

Základní recept  na jednu porci VEČER 40g ovesných vloček nebo pohanky a 1 lžíci lněných semínek zalijte 1 dcl vody.…


RÝŽOVÁ KAŠE
Learn More

RÝŽOVÁ KAŠE

Suroviny na 4 porce300 g rýže basmati, mléčné rýže nebo jáhel900 ml vody200 ml kokosového mléka1 čl skořicevanilkadatlový siruphrst mandlí špetka…


ČOČKOVÁ SEKANÁ
Learn More

ČOČKOVÁ SEKANÁ

Suroviny: 250 g suché čočky (zelená, hnědá, beluga) 3/4 hrnku ovesných vloček 1 hrnek nahrubo nastrouhané celeru 1/2 pórku 3…


RAW KULIČKY
Learn More

RAW KULIČKY

Suroviny 15 kuliček 120 g  sušených datlí 30 g sušených třešní 50 g mandlí 50 g slunečnicových semínek 1/2 čl…


ZÁZVOROVÉ ČATNÍ
Learn More

ZÁZVOROVÉ ČATNÍ

Čatní je součástí pestrého indického talíře. Doplní jídlo, aby obsahovalo všech šest chutí a tvořilo harmonický celek. Podporuje trávení. Většinou…


JABLKA S KUZU
Learn More

JABLKA S KUZU

Suroviny na 1  porci1 – 2 jablka 1 pl rozinek1 čl kuzu2 hřebíčky1 pl lněných semínek6 – 10 mandlíŠpetka soliPostupMandle namočte…


ZELNÉ SUBDŽÍ
Learn More

ZELNÉ SUBDŽÍ

Suroviny na 4 porce1/2 kg  bílého zelí 3 větší brambory4 pl ghí (hořčičného nebo sezamového oleje)1 čl černých hořčičných semínek1 čl…