Suroviny

1 jablko
1/3 grapefruitu
hrstička kustovnice (nebo sezónní bobulové ovoce)
2 lžíce  plátkového kokosu
1 lžíce mletých lněných semínek (nebo 2 lžíce chia semínek)
1 – 3 pl konopného proteinu – nemusí být
1 čl zeleného ječmene – nemusí být
1/3 lžičky skořice
1 lžička zázvorové šťávy 

Postup

  1. Namelte lněná semínka a společně s kustovnici na pár hodin namočte v malém množství vody.
  2. Do misky k namočeným semínkům a kustovnici přidejte zelený ječmen a konopný protein, zázvorovovu šťávu, skořici a společně promíchejte. V případě potřeby přidejte trochu vody.
  3. Jablko a grapefruit nakrájejte a na kostičky a zamíchejte se směsí.
  4. Posypte kokosovvými plátky. 

Tip

  • Salát snězte hned, pokud ho chcete uchovat pro pozdější použití, nedávejte tam grep, jinak salát zhořkne.
  • Přidejte tahiny.
  • Přidejte, co zbylo při výrobě raw rostlinného mléka (kokos, mandle, kešu, slunečnice…) Nehodí se sem zbytky z vařeného rostlinného mléka.