Suroviny
300 g kadéřávku nebo kapusty
2 pl šťávy z limetky nebo citrónu
2 pl tahiny
3 pl sójové omáčky tamari nebo shoyu
2 – 3 pl olivového nebo dýňového oleje
1 pl čerstvé zázvorové šťávy
½ čl kurkumy
Čerstvě mletý černý pepř
1 čl soli
granátové jablko
Postup
- Z kadeřávku odřízněte, tvrdá žebra a nakrájejte na tenké proužky.Osolte a důkladně promačkejte, kapusta změkne a bude lépe stravitelná.
- Nastrouhejte zázvor na jemném struhadle a vymačkejte šťávu přes sítko nebo zmáčkněte v pěsti. Zbylou dužinu můžete použít na čaj.
- Přidejte všechny ostatní suroviny, kromě granátového jablka. Důkladně promačkejte.
- Přidejte granátové jablko.
- Nechte uležet nejméně hodinu.
Tip
- V lednici vydrží 3 dny.
- Místo kadeářávku použijte kapustu, jarní křehké zelí nebo čínské zelí.
- Podávejte s pohankou, celozrnnou rýží, bulgurem nebo kváskovým chlebem a nějakým proteinem (vařenou cizrnou, osmahnutým tempehem, kozím sýrem). Jako přílohu k hlavnímu jídlu. bude se hodit také k humusu s pitou.
- Pro konstituci váta, pro zvýšenou vátu a lidi s oslabeným trávením tento salát není vhodný. Může způsobovat nadýmání.