Ovocná směs
600 g sezónního ovoce (450 g jablek +150 g švestek nebo rebarbory nebo hrušek)
30 – 50 g třtinového cukru (podle sladkosti ovoce)
2 pl lněných semínek
šťáva z půlky pomeranče
Drobenka200 g jemných ovesných vloček |
Postup
Ovocná směs
Nakrájejte ovoce. V kávomlýnku rozemelte lněná semínka a rozmíchejte je v pomerančové šťávě společně s cukrem, nechte bobtnat, pak zamíchejte do ovoce.
Drobenka
V druhé míse smíchejte všechny ingredience na drobenku. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Vymažte středně velkou zapékací mísu kokosovým nebo jiným olejem.
Do zapékací mísy rozvrstvěte ovocnou směs. Navrch dejte drobenku ve slabší vrstvě. Tak se hezky propojí se šťavnatým ovocem. Pečte 25–30 minut, dokud není ovoce měkké a drobenka zlatavá.
Tip
Můžete použít i mražené ovoce. V sezóně využijte broskve, jsou v crumblu báječné, ale i na ranní kaši, třeba ječnou.