Ingredience na 4 porce

500 ml kokosového mléka 
120 g chia semínek
50 g javorového sirupu (podle sladkosti ovoce)
200 g sezónního ovoce (maliny, meruňky, jahody)
4 pl kokosových plátků na ozdobu
1 pl zázvorové šťávy
vanilkový prášek nebo esence
čerstvá máta nebo meduňka

Postup

  1. Připravte si kokosové mléko.
  2. Do kokosového mléka zamíchejte, zázvorovou šťávu, javorový sirup, vanilku, chia a nechte ležet cca 15 minut než chia nabobtnají. Během této doby je směs několikrát promíchejte, jinak chia vytvoří krustu na hladině. 
  3. Maliny (pár nechte na ozdobu) dejte do  misky a vidličkou rozmačkejte, přidejte k nabobtnalým chia a zamíchejte.
  4. Pudink rozdělte do 4 skleniček a dejte do ledničky hodinu (nebo přes noc) uležet. 
  5. Vyndejte z ledničky, ozdobte malinami, kokosovými plátky a lístky máty nebo meduňky. 

Tipy

  • Můžete přidat mandlové nebo jiné oříškové máslo.
  • Přidejte raw kakao a chia nesmíchejte s ovoce, ale udělejte vrstvy.
  • Pudink v lednici vydrží 3 dny. 
  • Ovoce můžete použít i mražené.
  • Kombinujte více druhů ovoce.
  • Vhodné na letní snídani nebo sváču.  
  • Zázvorová šťáva pomůže strávit, puding který má ochlazující kvalitu.