Čatní je součástí pestrého indického talíře. Doplní jídlo, aby obsahovalo všech šest chutí a tvořilo harmonický celek. Podporuje trávení. Většinou je velmi ostré a sladké a jí se ho jen malé množství 1 lžička až 1 lžíce, podle druhu. Toto osvěžující čatní se hodí téměř ke všem jídlům. Ke kičarí, dálu a rýži servírujte 1 velkou polévkovou lžíci na porci.

Ingredience

1 malý svazek čerstvého koriandru
1 malý svazek čerstvé máty
1 kyselé jablko
1 pl šťávy z limetky nebo citrónu
1 pl medu (javorového sirupu)
3 pl zázvorové šťávy.
2 pl rozinek
1 čerstvá zelená čili paprika
1/2 čl soli 
(1/2 hrnku strouhaného kokosu + trochu vody)

Postup

  1. Z papričky vyndejte semínka.
  2. Všechny ingredience vložte do mixéru a společně rozmíchejte.