Ingredience na 2 porce

  • 2 Jablka
  • 1 hrušky
  • hrstička rozinek (4 datle nebo jiné sušené ovoce)
  • hrstička slunečnicových semínek
  • 2 pl lněných semínek
  • 16 mandlí nebo kešu
  • ¼ čl lžičky kardamomu
  • ½ čl skořice
  • 2 plátky zázvoru
  • 1 – 2 dcl vody
  • 2 čl ghí
  • Špetka soli

Postup

  1. Mandle a slunečnicová semínka přes noc namočte, ráno namáčecí vodu slijte.
  2. Lněná semínka propláchněte a namočte zvlášť, vodu nevylévejte.
  3. Všechny ingredience dejte do hrnce, zaklopte pokličkou, na mírném ohni vařte do změknutí ovoce (10 minut).

Tip

  • Přidejte jiné koření, třeba kurkumu s pepřem nebo anýz, fenykl.
  • Předem namočené ořechy a semínka můžete vložit do kompotu až po uvaření.
  • Použijte jiné sezónní ovoce.
  • Hrušky krásně ladí s badyánem a vlašskými ořechy.