Ingredience na 2 porce
- 2 Jablka
- 1 hrušky
- hrstička rozinek (4 datle nebo jiné sušené ovoce)
- hrstička slunečnicových semínek
- 2 pl lněných semínek
- 16 mandlí nebo kešu
- ¼ čl lžičky kardamomu
- ½ čl skořice
- 2 plátky zázvoru
- 1 – 2 dcl vody
- 2 čl ghí
- Špetka soli
Postup
- Mandle a slunečnicová semínka přes noc namočte, ráno namáčecí vodu slijte.
- Lněná semínka propláchněte a namočte zvlášť, vodu nevylévejte.
- Všechny ingredience dejte do hrnce, zaklopte pokličkou, na mírném ohni vařte do změknutí ovoce (10 minut).
Tip
- Přidejte jiné koření, třeba kurkumu s pepřem nebo anýz, fenykl.
- Předem namočené ořechy a semínka můžete vložit do kompotu až po uvaření.
- Použijte jiné sezónní ovoce.
- Hrušky krásně ladí s badyánem a vlašskými ořechy.