Suroviny
- 1/3 čl černé nebo růžové soli
- 1 pl limetkové šťávy
- 1 čl hnědého cukru
- 1/3 čl římského kmínu
- 1/2 l vody
- hrst koriandrových a mátových listů (nemusí být)
- 1 pl tamarindové pasty (nemusí být)
Postup
- Opražte kmín a rozdrťte v hmoždíři nebo rozmixujte v mlýnku na koření.
- Vložte všechny ingredience do mixéru, zalijte trochou vody cca 100 ml, rozmixujte.
- Přidejte zbytek vody a znovu mixujte. Nápoj nechte 10 minut usadit a přeceďte.
Modifiakce
- Místo římského kmínu můžete použít 1/4 čl pippali (dlouhý pepř) nebo 1/3 čl trikatu (pepř černý, pepř douhý, sušený zázvor) – zahřívá
- Kousek čerstvého zázvoru