Suroviny

  • 1/3 čl černé nebo růžové soli
  • 1 pl limetkové šťávy
  • 1 čl hnědého cukru
  • 1/3 čl římského kmínu
  • 1/2 l vody
  • hrst koriandrových a mátových listů (nemusí být)
  • 1 pl tamarindové pasty (nemusí být)

Postup

  1. Opražte kmín a rozdrťte v hmoždíři nebo rozmixujte v mlýnku na koření.
  2. Vložte všechny ingredience do mixéru, zalijte trochou vody cca 100 ml, rozmixujte.
  3. Přidejte zbytek vody a znovu mixujte. Nápoj nechte 10 minut usadit a přeceďte.

Modifiakce

  • Místo římského kmínu můžete použít 1/4 čl pippali (dlouhý pepř) nebo 1/3 čl trikatu (pepř černý, pepř douhý, sušený zázvor) – zahřívá
  • Kousek čerstvého zázvoru