Sladká tečka. Tento lahodný koláček může být součástí vyváženého ájurvédského talíře. Abychom se cítili uspokojeni a nehonila nás mlsná a svačinkování mezi jídly.  

Suroviny na těsto

  • 2 hrnky / 250 ml  pšeničné celozrnné mouky
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/3 lžičky kardamomu
  • 1/4 lžičky soli
  • 3-4 polévkové lžíce ghí
  • ½ šálku teplé vody

Suroviny na náplň

  • ⅓ šálku datlí
  • 1 – 2 lžíce  tahini
  • 1 lžíce kakaa
  • Trochu horké vody
  • Vlašské ořechy nebo mandle na zdobení

Postup

  1. Namočte ořechy, kterými koláčky budete zdobit. Pokud byste je tam dali suché, tak by se připálily.Všechny suroviny na těsto smíchejte a propracujte vláčné těsto. 
  2. Nechte půl hodiny odležet v lednici. 
  3. Mezitím smíchejte ingredience na náplň a vytvořte krémovou náplň.
  4. Těsto rozdělte na 6 – 8  kuliček, dejte  na plech a udělejte do nich důlek na náplň.  
  5. Do důlků vložte náplň a těsto uzavřete.
  6. Pečte 15 – 20 min na 180 C, až koláčky zezlátnou.

Náplně

  • mák+ meruňky nebo datle + rozinky
  • tofu tvaroh – bílé tofu + citrónová šťáva +citrónový éterický olej nebo citrónová kůra + rozinky, rýžový sirup
  • jablka + rozinky, vlašské ořechy + kukuřičný škrob, skořice