Sladká tečka. Tento lahodný koláček může být součástí vyváženého ájurvédského talíře. Abychom se cítili uspokojeni a nehonila nás mlsná a svačinkování mezi jídly.
Suroviny na těsto
- 2 hrnky / 250 ml pšeničné celozrnné mouky
- 1/2 lžičky skořice
- 1/3 lžičky kardamomu
- 1/4 lžičky soli
- 3-4 polévkové lžíce ghí
- ½ šálku teplé vody
Suroviny na náplň
- ⅓ šálku datlí
- 1 – 2 lžíce tahini
- 1 lžíce kakaa
- Trochu horké vody
- Vlašské ořechy nebo mandle na zdobení
Postup
- Namočte ořechy, kterými koláčky budete zdobit. Pokud byste je tam dali suché, tak by se připálily.Všechny suroviny na těsto smíchejte a propracujte vláčné těsto.
- Nechte půl hodiny odležet v lednici.
- Mezitím smíchejte ingredience na náplň a vytvořte krémovou náplň.
- Těsto rozdělte na 6 – 8 kuliček, dejte na plech a udělejte do nich důlek na náplň.
- Do důlků vložte náplň a těsto uzavřete.
- Pečte 15 – 20 min na 180 C, až koláčky zezlátnou.
Náplně
- mák+ meruňky nebo datle + rozinky
- tofu tvaroh – bílé tofu + citrónová šťáva +citrónový éterický olej nebo citrónová kůra + rozinky, rýžový sirup
- jablka + rozinky, vlašské ořechy + kukuřičný škrob, skořice